NOTAS
Correlação entre o teor de sólidos solúveis do caldo e a densidade básica do colmo de cana
Correlation between the soluble solid contents of the cane juice and the culm basic density
Anísio AzziniI; João Paulo F. TeixeiraII; Roberto M. de MoraesII; Aparecido José F. Pires de CamargoIII, * * Estagiário junto à Seção de Fitoquímica.
ISeção de Plantas Fibrosas, IAC
IISeção de Fito Química, Instituto Agronômico, IAC
IIIFundação Tropical de Pesquisa e Tecnologia, IAC
SUMMARY
The objective of this paper was to establish the correlation between the soluble solid contents of the cane juice (Brix) and the culm basic density of the NA 56-79 variety.
The equation relating both characteristics (figure 1) was obtained:
y = 2.179 + 72.026x, where
y = percentage of soluble solid of the cane juice
x = basic density of the cane culm.
The results showed that it's possible to evaluate the sugar contents (soluble solid matter) of the cane juice by the basic density of the cane culm.
Texto completo disponível apenas em PDF.
Full text available only in PDF format.
Recebida para publicação a 5 de julho de 1979.
Datas de Publicação
-
Publicação nesta coleção
21 Dez 2007 -
Data do Fascículo
1980