Aline Alves Ferreira
Instituto de Nutrição Josué de Castro, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brasil.Universidade Federal do Rio de JaneiroBrazilRio de Janeiro, BrazilInstituto de Nutrição Josué de Castro, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brasil.

Mirian Carvalho de Souza
Coordenação de Prevenção e Vigilância, Instituto Nacional de Câncer, Rio de Janeiro, Brasil.Instituto Nacional de CâncerBrasilRio de Janeiro, Brasil Coordenação de Prevenção e Vigilância, Instituto Nacional de Câncer, Rio de Janeiro, Brasil.

Andrey Moreira Cardoso
Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.Fundação Oswaldo CruzBrazilRio de Janeiro, Brazil Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.

Bernardo Lessa Horta
Programa de Pós-graduação em Epidemiologia, Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, Brasil.Universidade Federal de PelotasBrazilPelotas, Brazil Programa de Pós-graduação em Epidemiologia, Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, Brasil.

Ricardo Ventura Santos
Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.Fundação Oswaldo CruzBrazilRio de Janeiro, Brazil Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.

Museu Nacional, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brasil.Universidade Federal do Rio de JaneiroBrazilRio de Janeiro, Brazil Museu Nacional, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brasil.

James R. Welch
Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.Fundação Oswaldo CruzBrazilRio de Janeiro, Brazil Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.

Carlos E. A. Coimbra Jr.
Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.Fundação Oswaldo CruzBrazilRio de Janeiro, Brazil Escola Nacional de Saúde Pública Sergio Arouca, Fundação Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, Brasil.

Correspondence A. A. Ferreira Instituto de Nutrição Josué de Castro, Universidade Federal do Rio de Janeiro. Av. Carlos Chagas Filho 373, bloco J, 2
o andar, sala 18, Rio de Janeiro, RJ 21941-902, Brasil.
alineaf@nutricao.ufrj.br
Contributors
A. A. Ferreira and M. C. Souza contributed in the data collection, statistical analyses, manuscript draft, final version reading and approval. A. M. Cardoso, B. L. Horta, R. V. Santos, J. R. Welch and C. E. A. Coimbra Jr. contributed in the research concept and design, data collection, final version reading and approval.
Additional informations
ORCID: Aline Alves Ferreira (0000-0001-5081-3462); Mirian Carvalho de Souza (0000-0001-7516-1974); Andrey Moreira Cardoso (0000-0002-7591-7791); Bernardo Lessa Horta (0000-0001-9843-412X); Ricardo Ventura Santos (0000-0001-5071-443X); James R. Welch (0000-0002-9094-5491); Carlos E. A. Coimbra Jr. (0000-0003-4085-1080).